lunes, 17 de septiembre de 2018

La justicia belga deniega la extradición de Valtònyc


El jutge de Gant ha denegat l’euroordre de l’Audiència espanyola contra el raper Valtònyc, condemnat a tres anys i mig de presó per amenaces, enaltiment del terrorisme i injúries a la corona. Segons que ha explicat l’advocat Gonzalo Boye, el magistrat ha considerat que les lletres de les cançons del raper s’emmarquen en la llibertat d’expressió. Tanmateix, el cas encara no s’ha acabat perquè la fiscalia pot presentar recursos a dues instàncies superiors. A l’agost, el mateix tribunal va denegar l’extradició automàtica de Valtònyc.
‘Sóc feliç de ser lliure aquí. A tota persona que sigui perseguida per la justícia espanyola l’animo que la cerqui en qualsevol altre lloc’, ha dit Valtònyc a l’exterior del jutjat. Sobre l’extradició, el raper ha afegit: ‘Esperàvem que s’apliqués el codi penal sense influències ni ideologies, i això és el que ha passat.’
Els advocats de Valtònyc s’han marcat ara Estrasburg com a nova etapa de la seva estratègia. En aquest sentit, portaran el cas al Tribunal Europeu dels Drets Humans per a crear ‘un precedent i demostrar que a Espanya no hi ha llibertat d’expressió.’ D’aquesta manera, els lletrats, entre els quals hi ha Simon i Paul Bekaert, volen aconseguir també que el raper pugui tornar a Mallorca.
Aquest cap de setmana, Valtònyc va assegurar a Twitter que la Guàrdia Civil estava obrint noves diligències en contra d’ell per altres cançons, fet que complica encara més el seu retorn.

 NO AL BORBÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario